Psychosociaal Therapeut

Esther Zondag

Begeleiding - met aandacht, vanuit mijn hart van betekenis zijn bij alle facetten van rouw en verlies

Al vroeg in mijn leven was ik geïnteresseerd in de mens. Na mijn HBO studie op HRM gebied heb ik mijzelf doorontwikkeld in de psychologie, in het psychosociale vak, specialisatie rouw en verlies. Een analytische studie, ervaringsgerichte specialistische scholing en wijsheid door mijn eigen levenservaringen.

Na het verlies van dierbaren door overlijden en de worsteling om mijn eigen weg (weer) te vinden en te bewandelen kwam de vraag ‘wat vind ik nu echt belangrijk in mijn leven’ welke mij nieuwe inzichten en energie bracht. Mijn zoektocht heeft mij geleerd keuzes te maken, hoe ik kan omgaan met pijnlijke gebeurtenissen en de verbinding met mezelf (weer) te vinden. Kunnen Zijn met alles wat er is.

Dit brengt mij bij therapeut zijn – met aandacht, vanuit mijn hart van betekenis zijn voor anderen bij emotioneel intense gebeurtenissen. Je weg weer vinden in het donkerte en weer licht kunnen zien.

Ik bied begeleiding in situaties van rouw en verlies. Aansluiten bij wat jij nodig hebt om het verlies te verweven in jouw leven.
Bij 1 op 1 begeleiding. In trainingen met groepen. Vanuit mijn professionaliteit en vanuit eigen ervaringen. Licht en donker, kracht en kwetsbaar, ervaring en inzicht, stilstaan en in beweging, onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Loop je vast? Vraag je je af hoe nu verder? Samen onderzoeken we hoe je jouw leven (opnieuw) kunt vormgeven.

Ik ontwikkel en laad mij op aan stilte-retraites, dansen en de natuur, in verbinding met mezelf en de ander. Ik volg permanent scholing om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Op het mensvlak ben ik specialistisch geschoold: Psychosynthese Transpersoonlijke Psychotherapie (Psychosynthese Academie), Wandelcoaching (Het Coach Bureau), Systeemtherapie (Psychosynthese Academie en Phoenix), De Maskermakers – maskerstructuren (Phoenix), Lichaamsgericht begeleiden (Psychosynthese Academie), Lichaamsgerichte Trauma Therapie (To Be Academy), Werken met gestolde rouw (Land van Rouw), Rouwverwerking (Phoenix) en Rouw en Rituelen (Phoenix).

Esther Zondag
psychosociaal rouw- en verliestherapeut
vrouw, dochter, zusje, vriendin, echtgenote, (stief)moeder

oprecht, authentiek, levensgenieter, spiegelend
     natuurmens en soms, voor even stadsmens
hoofdmens en gevoelsmens
alles en niets
zelfverzekerd en onzeker
met aandacht en ongeduldig
focus in diversiteit
op mijn eigen wijze

eigenheid