Psychosociaal therapeut

Esther Zondag

Begeleiding - met aandacht, vanuit mijn hart van betekenis zijn bij alle facetten van rouw en verlies

Al vroeg in mijn leven was ik geïnteresseerd in de mens. Na mijn HBO studie op HRM gebied heb ik mijzelf doorontwikkeld in het psychosociale vak. Een analytische studie, ervaringsgerichte scholing en wijsheid door mijn eigen levenservaringen.

Het verlies van dierbaren door overlijden en de worsteling om mijn eigen weg (weer) te vinden en te bewandelen brachten mij nieuwe inzichten en energie. Mijn zoektocht heeft mij geleerd keuzes te maken, hoe ik kan omgaan met pijnlijke gebeurtenissen en de verbinding met mezelf (weer) te vinden. Kunnen Zijn met alles wat er is. Dit brengt mij bij therapeut, trainer en coach zijn – met aandacht, vanuit mijn hart van betekenis zijn voor anderen bij emotioneel intense gebeurtenissen.

Je weg vinden in het donkerte, weer licht kunnen zien in het donkerte en hoe deze tezamen naast elkaar kunnen bestaan.

Ik ontwikkel en laad mij op aan stilte-retraites, dansen en de natuur, in verbinding met mezelf en de ander. Ik volg permanent scholing om mijzelf te blijven ontwikkelen op dit complexe vaak (inter)menselijke vakgebied.

De genoten scholing omvat o.a. Psychosynthese Transpersoonlijke Psychotherapie (Psychosynthese Academie), Wandelcoaching (Het Coach Bureau),  Systeemtherapie (Psychosynthese Academie en Phoenix), De Maskermakers – maskerstructuren (Phoenix), Lichaamsgericht begeleiden (Psychosynthese Academie), Rouwverwerking (Phoenix) en Rouw en Rituelen (Phoenix).

Esther Zondag
psychosociaal therapeut, trainer, coach
vrouw, dochter, zusje, vriendin, echtgenote, (stief)moeder

oprecht, authentiek, levensgenieter, spiegelend
     natuurmens en soms, voor even stadsmens
hoofdmens en gevoelsmens
alles en niets
zelfverzekerd en onzeker
met aandacht en ongeduldig
focus in diversiteit
op mijn eigen wijze

eigenheid